Skip to content
Kaj so dobre navade ustne higiene?

Kaj so dobre navade ustne higiene?

Nihče si ne želi zobobola ali drugih zdravstvenih težav, povezanih z ustno votlino. Sami lahko veliko naredimo, da to preprečimo. Slaba zobna higiena je eden najpoglavitnejših vzrokov zobne gnilobe, z redno ustno nego pa se lahko dolgoročno izognemo številnim zdravstvenim težavam.

Tu je vse, kar morate vedeti:

Težave z zobnimi oblogami

Zobna obloga je lepljiva snov iz bakterij in sladkorjev, ki nastaja na površini zob. Če je ne odstranite, lahko otrdi v zobni kamen, ki povzroča obolenja dlesni, ali pa presnavlja sladkorje v kisline, kar lahko vodi v zobno gnilobo. Prav zato je tako pomembno, da si zobe čistimo najmanj dvakrat dnevno in redno obiskujemo zobozdravnika.

Priskrbite si prava orodja

Z ustrezno zobno ščetko in zobno pasto lahko veliko naredimo. Priskrbite si zobno ščetko z mehkimi ali srednje mehkimi ščetinami in z glavo, ki se udobno prilega vaši ustni votlini ter omogoča, da dosežete vse predele zob. Signal ima širok nabor zobnih ščetk z različnimi glavami, zato boste zagotovo našli pravo zase in za ostale družinske člane. Poskrbite, da uporabljate zobno pasto s fluoridom, saj ta preprečuje nastanek zobne gnilobe. Vse zobne paste Signal vsebujejo fluorid, ki ščiti vaše zobe.

Izpopolnite svojo tehniko

S kratkimi gibi naprej in nazaj poskrbite, da oščetkate celotno površino zob. Vzemite si čas: ščetkanje zob naj traja najmanj dve minuti, v treh minutah bodo rezultat še boljši. Za izjemen občutek čistoče zaključite čiščenje z ustno vodo Signal.

Ko se vam zjutraj mudi ali ko ste zvečer izčrpani, lahko zlahka zanemarite rutino čiščenja. Če pa boste vložili le nekaj več truda v vsakodnevno izvajanje ustne higiene, so pred vami še desetletja zdravih in veselih nasmehov.

Ne pozabite na nitkanje

Tudi z najboljšo tehniko ščetkanja ne boste dosegli ozkih predelov med zobmi. Prav zato je nitkanje enkrat na dan ključnega pomena.

 

HITER NASVET  

Nitkanje je ključnega pomena za dobro ustno higieno. Tudi z najboljšo tehniko ščetkanje namreč ne boste dosegli ozkih predelov med zobmi.

 

Vaša Vprašanja Glede Ustne Nege 

Poiščite uporaben nasvet o zdravju svoje ustne votline v vodnikih, ki jih je pripravil Signal, strokovnjak za nego zob celotne družine.

PREBERITE TUDI DRUGE ČLANKE