Skip to content
Različni načini beljenja vaših zob

Različni načini beljenja vaših zob

Večina se nas z bolj belimi zobmi počuti bolj samozavestno, saj vemo, da so madeži lahko znak slabega zdravja ustne votline. Posledično je postalo beljenje zob eno najbolj priljubljenih kozmetičnih zobnih postopkov, na trgu pa je na voljo tudi precej izdelkov za beljenje zob. Oglejmo si nekaj najbolj običajnih metod beljenja.

Zobna pasta za beljenje zob

Zobna pasta za beljenje zob je idealen način za nežno, vsakodnevno beljenje zob. Preizkusite zobno pasto Signal White System ali posezite po zobni pasti Signal White Now z modrimi pigmenti, ki vzpostavijo kontrast s površino zob in tako ustvarijo takojšen vidni učinek.

Pripomočki za beljenje zob doma

Geli, ki jih najdete v specializiranih trgovinah, vsebujejo belilna sredstva na peroksidni osnovi. Predstavljajo dosegljivo alternativo profesionalnim belilnim postopkom. Prepričajte pa se, če se nosilec za gel prilega vašim ustom, tako da belilni gel ne izteka in draži dlesni. Če niste prepričani, se posvetujte z zobozdravnikom, ki vam lahko izdela nosilec po meri, kar prepreči nastanek poškodb.

Profesionalno beljenje zob (pri zobozdravniku)

V primerjavi z izdelki specializiranih trgovin se pri profesionalnih belilnih postopkih uporablja izdelke z visoko dozo belilnih sredstev, ki zagotavljajo zelo opazne rezultate. Zobozdravnik bo ocenil zdravje vaše ustne votline, odstranil vsakršen pojav zobnega kamna in nato nanesel snov, ki bo med postopkom beljenja obvarovala vaše dlesni. Glede na zahtevnost barvnih madežev potrebujete za uspešen zaključek postopka do tri obiske zobozdravnika.

Ko bo postopek beljenja za vami, boste morali, kot običajno, skrbeti za redno ščetkanje in nitkanje zob ter splakovanje ust, če želite ohraniti zdravo ustno votlino. V primeru preobčutljivosti zob in razdraženih dlesni se pogovorite z zobozdravnikom in si vzemite predah, saj je zdravje vaših ust na prvem mestu.

 

HITER NASVET

Omejite vnos hrane z vsebnostjo kislin, ki poškodujejo vašo sklenino. Pod oslabljeno sklenino pride do izpostavitve dentina. Ta je temnejši, zaradi česar delujejo vaši zobje rumeno.

 

Vaša Vprašanja Glede Ustne Nege 

Poiščite uporaben nasvet o zdravju svoje ustne votline v vodnikih, ki jih je pripravil Signal, strokovnjak za nego zob celotne družine.

PREBERITE TUDI DRUGE ČLANKE